Asayiş »

Karaman'da Jandarma Denetimlerinde 14 Kişi Tutuklandı ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Karaman'da düzenlenen jandarma denetimlerinde, aranan 53 kişiden 14'ü tutuklandı. Uyuşturucu maddeler ile çeşitli kazı malzemeleri de ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 06-16 Şubat 2026 tarihleri arasında sorumluluk bölgelerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen bu uygulamalarda, JASAT ve asayiş ekipleri tarafından 17 bin 089 kişi ve 7 bin 405 araç sorgulandı. Yapılan kontroller neticesinde çeşitli suçlardan aranan 53 kişi yakalandı ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denetimler sırasında elde edilen bulgular arasında metamfetamin, kubar esrar, sentetik ecza hapları, 1 adet hassas terazi, 1 adet esrar öğütme aparatı, 7 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet iklimlendirme ünitesi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve şarjörü, tabanca fişeği, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet gaz maskesi ve çeşitli kazı malzemeleri yer aldı. Bu bulgular, jandarma ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmaların bir sonucu olarak kaydedildi.

Jandarma yetkilileri, il genelinde güvenliğin sağlanması amacıyla bu tür denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi. Kamu güvenliğini artırmak için yapılan bu denetimlerin, suç oranlarını azaltma hedefi doğrultusunda devam edeceği vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.