Siyaset »

Bursa Nilüfer'de Başkan Bozbey, Bütüncül Planlama Projesi Üzerine Bilgi Verdi

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Bozbey, kentin planlamasında bütüncül bir yaklaşım benimsediklerini açıkladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer ilçesindeki 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşarak, Bursa'nın gelişimi hakkında bilgi verdi. Başkan Bozbey, 'Başkan Bozbey Burada' projesinin bir parçası olarak, vatandaşların taleplerini dinlemek ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla bu buluşmayı gerçekleştirdi. Gün boyunca ilçe sakinleriyle bir araya gelen Başkan Bozbey, ilk olarak Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen ile görüştü. Bu görüşmede, ilçenin ihtiyaçları ve ortak çözümler üzerine detaylı bir değerlendirme yapıldı.

Başkan Bozbey, daha sonra Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile görüşerek, yerel yönetimler arası iş birliğini ve ortak projeleri ele aldı. İlçedeki muhtarlarla yapılan buluşmalarda ise, sokaklar, caddeler ve mahallelerin ihtiyaçları hakkında geri bildirimler alındı. Ziyaretler sırasında Nilüfer Ziraat Odası, Nilüfer Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Bursa Beşevler Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi de ziyaret edilerek, üreticilerin ve esnafın talepleri dinlendi.

Başkan Bozbey, 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek, alanda bulunan Sağlık Otobüsü ile muayenelerin ücretsiz olarak yapıldığını ve iş arayanların Bursa İş Ofisi standında başvuru yapma fırsatı bulduğunu belirtti. Başkan Bozbey, mahallelerdeki ihtiyaçları yerinde görmek amacıyla, 20 yıl boyunca Nilüfer'de hizmet vermenin onurunu yaşadığını ifade etti.

Yoğun Çalışmalar Sürüyor

Başkan Bozbey, 'Başkan Bozbey Burada' projesi ile mahallelerde bulunarak, dinlemek ve birlikte çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi. 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nin yeni bir gelişim bölgesi olduğunu belirten Bozbey, altyapı ve üstyapı ile ilgili programların vatandaşlarla paylaşılacağını vurguladı. Başkan Bozbey, devam eden kanalizasyon, yağmur suyu ve suyla ilgili çalışmaların yanı sıra imar yollarının açılması, tretuvar ve asfaltlama işlemlerinin de sürdüğünü aktardı. Ayrıca, bölgedeki 5 ana caddede Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun bir şekilde çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Okul eksikliği gibi önemli sorunların da gündemde olduğunu belirten Başkan Bozbey, bu konuyla ilgili çözüm önerilerini Kaymakam Murat Süzen’e ilettiklerini söyledi. Sağlık ocağı ve sosyal alanlarla ilgili taleplerin de takip edildiğini ifade eden Bozbey, Bursa’yı bütüncül bir anlayışla planladıklarını, önceliklerinin altyapı olduğunu dile getirdi.

Su Fiyatları ve BUSKİ Yatırımları

Başkan Bozbey, su konusundaki durumun geçmiş yönetimden kaynaklandığını ifade ederek, Bursa'daki su kesintilerinin nedeninin bu olduğunu belirtti. Doğancı ve Nilüfer barajlarının ortalamasının yüzde 50 civarında olduğunu belirten Bozbey, su tüketimindeki tasarrufun halkın katkısıyla sağlandığını aktardı. Ayrıca, BUSKİ’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, geçen yıl 1 milyar lira aktarıldığını hatırlattı.

Başkan Bozbey, süreç içinde ana arterlerdeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve milletin parasını en iyi şekilde kullanmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Gelecek günlerde tasarrufların ne kadar kazanç sağladığını açıklayacağını belirten Bozbey, Bursalılar için en iyi hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.