Adana Seyhan'da Bulvar Üzerindeki Ara Geçişler Nedeniyle Kazalar Artıyor
Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Barış Bulvarı'ndaki ara geçiş noktaları, sürekli kazalara neden oluyor. Esnaf, bu durumdan şikayet ederek geçişlerin kapatılmasını talep ediyor. Kazalar, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken, esnafın endişeleri giderek büyüyor.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde yer alan Barış Bulvarı'nın orta kısmındaki ara geçiş noktaları, sürücülerin dikkatsizliği ve yoğun trafik nedeniyle sıkça kazalara neden oluyor. Özellikle yoğun saatlerde artan araç trafiği, sürücülerin zor anlar yaşamasına yol açıyor. Kazalar, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına anbean kaydediliyor.
Bölgedeki esnaflardan Mustafa Fidan, bu kazaların artık sıradan hale geldiğini ifade ederek durumu şöyle değerlendirdi: "Buraya geleli 1 buçuk yıl oldu. Daha önceki sahibi, kamera kaydı isteyenlerden bıkacaksın demişti. Bazı günler 8 kamera kaydı verdiğini bile söyledi. Ben önce şüpheyle yaklaştım ama bu ara geçiş kazaya çok müsait. Havaalanı buradan kalkmasına rağmen yoğunluk hiç bitmedi. 1 buçuk yıl içerisinde 25 kamera kaydını teslim ettim. Havaalanlarında güvenlik gerekçesiyle bu ara geçişler bırakılmış. Havaalanından D-400’e kadar 1 kilometre mesafede 4 ara geçiş var. Çok kaza oluyor. Buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu ara geçişler kapatılsın."
Esnaf ve mahalle sakinleri, özellikle bu ara geçiş noktalarında trafik güvenliğinin artırılması ve düzenleme yapılması gerektiğini savunuyor. Neyse ki, kazaların sık yaşandığı noktalarda henüz ciddi bir can kaybı yaşanmaması tek teselli olarak öne çıkıyor. Yetkililerin bölgede inceleme yapması bekleniyor.