Kültür Sanat »

Niğde'de Bakteriler Temalı Sanat Sergisi Ziyarete Açıldı

Niğde'de düzenlenen "Mikroskobun Altında II: Bakteriler" sergisi, sanatseverlerle buluştu. Sergi, bakterilerin mikroskobik dünyasını estetik bir bakış açısıyla sunuyor.

Niğde Belediyesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen 'Mikroskobun Altında II: Bakteriler' adlı kişisel sergi, sanat ve bilimi bir araya getirerek bakterilerin gizemli dünyasını keşfetme imkanı sunuyor. Doç. Dr. Esra Varol tarafından hazırlanan sergide yer alan eserlerin, sanatçının çocukluk yıllarındaki bilimsel yayınlardaki görsellerle bağlantılı olduğu vurgulanıyor. Varol, bu görsel hafızanın yıllar sonra eserlerinde yeniden ortaya çıktığını ifade etti. 2017 yılında açtığı 'Mikroskobun Altında' sergisinin devamı niteliğindeki bu çalışmada, elektron mikroskobu görüntülerinin ilham kaynağı olduğunu belirten Varol, uluslararası platformlarda yer alan tarihi ve ödüllü mikroskobik görüntüler üzerine uzun süreli araştırmalar gerçekleştirdiğini aktardı. Araştırma süreçlerinde farklı bilimsel kaynaklardan elde ettiği görselleri, kendi renk ve estetik anlayışıyla yeniden yorumladığını dile getiren Varol, sergideki çalışmaların tekstil sanat eserlerinden oluştuğunu ifade etti. Keçe yünü, Ödemiş ipi ve çeşitli materyalleri bir araya getirerek oluşturduğu eserlerin, klasik bir tekstil ürünü değil, sanat eseri olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mikroskobun Altında II: Bakteriler sergisi, toplamda 10 eserin yer aldığı bir koleksiyon ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi, 16-19 Şubat 2026 tarihleri arasında Niğde Belediyesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.