Manisa'dan Avrupa Kadınlar Badminton Şampiyonası'nda Türkiye Üçüncülüğü
Manisa'nın milli sporcusu Ravza Bodur, Avrupa Kadınlar Badminton Şampiyonası'nda Türkiye'nin üçüncülüğüne önemli katkı sağladı.
İstanbul'da düzenlenen Büyükler Avrupa Kadınlar Badminton Şampiyonası'nda Türkiye Badminton Milli Takımı, tarihi bir başarı elde ederek Avrupa üçüncüsü oldu. Bu başarıda Manisalı milli sporcu Ravza Bodur, sergilediği performansla takımın öne çıkan isimlerinden biri haline geldi.
Tek kadınlar kategorisinde mücadele eden Ravza Bodur, kritik karşılaşmalardaki galibiyetleriyle milli takımın Avrupa kürsüsüne çıkmasında önemli bir rol üstlendi. Bu başarı, Türkiye badminton tarihine bir ilk olarak geçti ve hem ülke sporuna hem de Manisa’ya büyük bir gurur kaynağı oldu.
Manisalı antrenör Zeliha Demir, sporcusuyla birlikte bu tarihi başarıyı yaşamanın mutluluğunu ifade etti. Demir, "Yıllar önce küçük bir antrenman salonunda kurulan hayalin, bugün Avrupa kürsüsünde gerçeğe dönüşmesi tarifsiz bir mutluluk." şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e verdikleri destekler için teşekkür etti.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk de bu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Manisalı sporcularımızın uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi büyük bir gurur kaynağıdır. Ravza Bodur ve antrenörümüz Zeliha Demir’in bu tarihi başarıdaki katkısı çok değerlidir. Manisa olarak spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerin bu şekilde taçlanması, doğru yolda ilerlediğimizin en güzel göstergesidir. Gençlerimizin her alanda başarılı olması için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Bu Avrupa üçüncülüğü ile Türk badmintonunda yeni bir sayfa açan milli takım, elde ettiği bu tarihi başarıyla uluslararası alanda adından söz ettirmeyi başardı.