Yerel »

Aydın Söke'de Sağanak Yağış Sonrası Evler Tahliye Edildi

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası Kızılkilise Deresi'nde su seviyesi kritik seviyelere ulaştı ve tahliye işlemleri başlatıldı.

Aydın'ın Söke ilçesinde son günlerde etkili olan sağanak yağışlar, Kızılkilise Deresi'nde su seviyesinin hızla yükselmesine yol açtı. Bu durum, Atatürk Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar için ciddi bir risk oluşturdu. Taşkın riskinin artması üzerine, Söke Belediyesi ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahallede kapı kapı dolaşarak vatandaşları bilgilendirdi ve tahliye sürecini başlattı. Tahliye işlemleri, Söke Kaymakamlığı'nın koordinasyonunda, belediyenin tahsis ettiği servis araçları ile gerçekleştirildi. Tahliye edilen vatandaşlar, ilçedeki otellere yerleştirildi ve bu süreç kontrollü bir şekilde sürdürüldü.

Bölgedeki durumu yakından takip eden Belediye Başkanvekilleri Şakir Gülmez ve Şeref Başar, Mahalle Muhtarı Arda Canbul ile birlikte vatandaşlarla bir araya gelerek bilgi aldılar. Yetkililer, sahada görev yapan ekiplerden bilgi alarak, gelişmeleri sürekli izlediklerini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca, bölgede ASKİ ekipleri iş makineleri ile çalışmalara devam ederken, su seviyesinin sürekli takip edildiği bildirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.