Edirne'de Soğuk Hava Dalga ile Yeniden Kar Yağışı Etkili Oldu
Edirne'de Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışı yeniden etkisini göstermeye başladı. Kentin birçok noktasında beyaz örtü oluşurken, yağışlar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Özellikle çiftçiler, kar yağışının tarım açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Vatandaşlar, karın toprakta su ihtiyacını karşıladığını, yer altı su kaynaklarını beslediğini ve ürün verimine olumlu etkileri olduğunu dile getirdi. Kış aylarında yağan karın, ekili alanlar için koruyucu bir tabaka oluşturduğunu belirten vatandaşlar, yağışların devam etmesini umuyor.
Uzmanlar, kar örtüsünün ani don olayları yaşanmadığı sürece tarım arazileri için faydalı olduğunu belirtiyor. Yetkililer ise kar yağışıyla birlikte oluşabilecek buzlanma tehlikesine karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar, "Kar yağması çok güzel oldu. Her yere iyi geliyor. Ekinlerimize bereket geldi. Gıdasız kalmayız. Bereket yağıyor yani. Kar yağması çiftçimiz ve tarımsal arazi için iyi olacak" sözleriyle memnuniyetlerini ifade etti.
Kent sakinlerinden Bekir Topçu, bu yılki yağışlara dikkat çekerek, "Bu sene dördüncü kar. İlk kar fotoğrafım internete verildi. Çok güzel. Eski karlar yok. Bizim çocukluğumuzda Edirne’de Mayıs ayına kadar kar kalkmazdı. Ancak son 10-15 yıldır kar yüzü görmüyoruz" şeklinde konuştu.