Siyaset »

Kremlin, İran ile yapılan tatbikatların önceden kararlaştırıldığını duyurdu.

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve İran arasındaki ortak deniz tatbikatlarının artan ABD gerilimi ile bağlantılı olup olmadığına dair açıklamalarda bulundu. Peskov, tatbikatların planlı olduğunu ve önceden kararlaştırıldığını belirtti. Ayrıca, Rusya’nın İran ile ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceğini vurguladı.

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, düzenlediği basın toplantısında İran ile gerçekleştirilen ortak tatbikatların gündemdeki yerini değerlendirdi. Peskov, bu tatbikatların Orta Doğu’daki ABD kaynaklı gerilimle ilgili olmadığını belirterek, "Bunlar planlı tatbikatlar ve önceden kararlaştırılmıştı" dedi. Peskov, ayrıca Rusya'nın İran ile olan ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğini ve bölgedeki tüm tarafları ihtiyatlı davranmaya davet etti. "Temkinli davranmaya ve sorunların çözümünde siyasi ve diplomatik yolları önceliklendirmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Peskov, Cenevre'de gerçekleşen ABD-Rusya-Ukrayna üçlü görüşmelerinin detaylarına girmek istemediğini belirterek, "Bunu yapmayacağız, şu anda kamuya açıklanacak bir aşamada değil" dedi. Kremlin sözcüsü, Rusya'nın başmüzakerecisi Vladimir Medinsky’nin değerlendirmelerinin dışında ek bir bilgi vermediğini ifade etti.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir görüşme olup olmayacağı sorusuna da yanıt vererek, "Şu anda Rusya ve ABD başkanları arasında bir görüşme planı yok" dedi. Bu açıklama, iki ülke arasındaki ilişkilerin gergin seyrini sürdürdüğünü ortaya koyuyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.