Siyaset »

Türk İstihkam Birliği Almanya'da İtalyan ve İspanyol Birlikleri ile Eğitim Gerçekleştirdi

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı İstihkam Savaş Birliği, Almanya’da düzenlenen NATO tatbikatında İtalya ve İspanya ile ortak eğitimler yaptı. Engellerden geçit açma, yol araması ve EYP müdahale eğitimleri başarıyla tamamlandı.

NATO’nun Almanya’da gerçekleştirdiği "Steadfast Dart 2026" tatbikatı devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı İstihkam Savaş Birliği, bu kapsamda İtalya ve İspanya'nın istihkam unsurlarıyla birlikte ortak eğitimler gerçekleştiriyor. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Steadfast Dart 2026 Tatbikatı’nda İstihkam Savaş Birliği olarak sahadayız. İtalya ve İspanya’nın istihkam unsurlarıyla ortak eğitimler icra ediyor, yerli silah ve araçlarımızla güçlü ve etkin faaliyetler gerçekleştiriyoruz." denildi. Eğitimlerin içeriğinde, engellerden geçit açma, yol araması ve tespit edilen EYP’lere müdahale gibi kritik görevler yer aldı. Bu tür uluslararası tatbikatlarda, ülkemizi caydırıcı, saygın ve kararlı bir şekilde temsil etmeye devam ettikleri vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.