Siyaset »

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek ilk iftarını öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. İlk iftarını öğrencilerle açan Bakan Tekin, devletin köklü geleneğine vurgu yaparak, bu mirasın gelecek nesillere aktarılması gerektiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ramazan ayının başlangıcında düzenlenen ‘Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimizle Büyük Aile Sofrası’ iftar programına katıldı. Burada konuşan Tekin, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet geleneğine sahip olduğunu belirterek, "Devletsiz hiçbir dönemimiz olmadı. Bu gelenek, çocuklarımıza ve gençlerimize atalarımıza, kültürümüze saygı duymayı öğretiyor. Bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak için güçlü bir toplumsal yapımız var" dedi. Şehitlerin ve gazilerin ailelerine olan minnet borcunun altını çizen Bakan Tekin, bu kişilerin fedakarlıklarının asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Tekin, çocukların bilinçli bir şekilde yetişmesinin kendi sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Benim görevim, bu geleneği gelecek nesillere aktarmak. Gece gündüz çalışarak, müfredatlarımızı bu doğrultuda güncelledik. Her dersin müfredatına, çocukların bu konularda bilinçlenmelerine yardımcı olacak içerikler eklemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlk iftarını öğrencilerle gerçekleştirdi

Bakan Tekin, Ramazan’ın ilk iftarını Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gençlerle birlikte açtıklarını belirtti. Öğrencilerle oruçlarını açan Tekin, gelecek planları hakkında gençlerle sohbet etti ve sorularını yanıtladı. "Gençlerimiz, ülkemizin geleceği için büyük bir umut kaynağıdır. Onları desteklemeye ve en iyi şekilde yetiştirmeye kararlıyız" diye ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.