Ekonomi »

İstanbul'da Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yıllık Yüzde 33,15 Arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi, İstanbul'da yıllık yüzde 33,15 artış gösterdi. Aylık artış ise yüzde 1,30 olarak kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Aralık ayına ait Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi verilerini duyurdu. Açıklanan verilere göre, Tarım-GFE 2025 yılının Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,30 artış gösterirken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 33,15 artış kaydedildi. Ayrıca, on iki aylık ortalamalara göre de artış oranı yüzde 32,50 olarak belirlendi.

İstatistiklerde ana gruplara bakıldığında, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde bir önceki aya göre yüzde 1,14, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 2,28 artış gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre bu grupta tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 34,48 artarken, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi de yüzde 25,56 oranında artış göstermiştir.

Veriler incelendiğinde, yıllık değişim açısından en yüksek artışı yüzde 72,78 ile veteriner harcamaları oluştururken, aylık değişim açısından da en yüksek artış yine yüzde 6,43 ile veteriner harcamalarında görülmüştür. Bu durum, tarımsal üretim sürecinde veteriner hizmetlerinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.