Yerel »

Samsun'da Yaralı Olarak Bulunan Pelikanlar Tedavi Edildi ve Salındı

Samsun'da yaralı olarak bulunan iki pelikan, tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı.

Samsun ilinde, vatandaşlar tarafından yaralı halde keşfedilen iki pelikan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı. Ekipler, pelikanların tedavi işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, bu kuşlar Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Bu yıl içerisinde, kurum tarafından toplam 3 bin 600 yaralı hayvanın tedavi edilerek doğal yaşam alanlarına salınması planlanıyor. Bu bağlamda, 2023 yılı için bin 100, 2024 yılı için bin 300 ve 2025 yılı için ise bin 200 yaralı hayvanın rehabilitasyonu hedeflenmektedir. Ayrıca, son iki yıl içinde doğaya bırakılan yem miktarının 7 ton olduğu belirtildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.