Yerel »

Çanakkale Ezine'de Taşkın Sonrası Yetiştiricilere Yem Yardımı Yapıldı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, sağanak yağışların neden olduğu taşkından etkilenen yetiştiricilere yem desteği sağlandı. Bu destek, bölgedeki 13 hayvancılık işletmesini kapsıyor.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yardım çalışmaları kapsamında, Ezine ilçesine bağlı Seferşah Mahallesi'nde Bayramiç Barajı'nın Menderes Çayı'na olan akışının taşması sonucu zarar gören yetiştiricilere yönelik yem temin edildi. Taşkından etkilenen 13 işletmeye yapılan bu destek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın selamlarıyla birlikte İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan ve beraberindeki ekip tarafından yetiştiricilere teslim edildi.

Yemlerin dağıtımı sırasında, bakanlığın ve yerel yönetimlerin desteğiyle yetiştiricilerin yaşadığı zorlukların aşılmasına yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi. Ayrıca, bu tür doğal afetlerin önlenmesi ve etkilerinin azaltılması adına çeşitli projelerin hayata geçirileceği ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.