Asayiş »

Nevşehir Nar Kasabası'ndaki Tarihi Camide İstinat Duvarı Çöktü, Kaza Sonucu Yaralanma Olmadı

Nevşehir'de Nar Cami Kebir Camii'nin istinat duvarı, yoğun yağışlar sonrası çöktü. Olay sırasında yoldan geçen bir vatandaş son anda kurtuldu.

Olay, dün öğle saatlerinde Nar Kasabası'nda gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar, zemin yumuşamasına neden oldu. Yağışların ardından caminin çevresindeki istinat duvarı, büyük bir gürültüyle yere düştü. Bu sırada yoldan geçen bir vatandaş, duvarın altında kalmaktan son anda kaçarak olası bir facianın önüne geçti. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, caddede park halinde bulunan bir araca zarar geldi. Çökme sonrası, bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve hasar tespit çalışmalarına başlandı. Konunun ilgili kurumlara bildirildiği ve teknik incelemelerin sürdüğü belirtildi. Yoğun yağışların benzer riskler oluşturabileceği konusunda vatandaşlara dikkatli olmaları için uyarılar yapıldı.

Diğer yandan, Nar Kasabası'nın en eski ibadethanelerinden biri olan Nar Cami Kebir Camii'nin 1713 yılında inşa edildiği, zamanla çeşitli onarımlar gördüğü ve kasabanın tarihi yapıları arasında önemli bir yere sahip olduğu öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.