İstanbul'da Pegasus ve Air Canada Türkiye-Kuzey Amerika Hattında Anlaşma İmzaladı
Pegasus Hava Yolları ile Air Canada, Türkiye ile Kuzey Amerika arasındaki hava ulaşımını geliştirecek bir iş birliği gerçekleştirdi. Anlaşma sayesinde yolcular, Avrupa üzerinden İstanbul ve İzmir'e tek biletle ulaşma imkanı bulacak.
Pegasus Hava Yolları, Kanada’nın ulusal havayolu Air Canada ile stratejik bir iş birliğine imza attı. Bu anlaşma ile birlikte, Kuzey Amerika çıkışlı yolcular, Avrupa’daki önemli aktarma noktaları üzerinden İstanbul ve İzmir'e entegre seyahat olanağına sahip olacaklar.
Anlaşmanın detaylarına göre, Air Canada yolcuları, Amsterdam, Frankfurt, Kopenhag, Münih, Cenevre, Viyana, Zürih ve Atina gibi şehirler üzerinden Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na gerçekleştirdiği uçuşlara bağlanabilecek. Ayrıca, Frankfurt üzerinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na da erişim sağlanacak. Bu sayede yolcular, tek bir rezervasyon ile bagajlarının son varış noktasına kadar etiketlenmesi gibi avantajlardan yararlanacaklar.
Pegasus Hava Yolları Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Onur Dedeköylü, iş birliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Air Canada ile başlattığımız bu iş birliği, Pegasus’un uluslararası ağını güçlendirme ve Türkiye’yi daha fazla küresel yolcuyla buluşturma vizyonumuzun bir yansımasıdır. İstanbul ve İzmir’i Kuzey Amerika çıkışlı yolcular için daha erişilebilir hale getirirken, misafirlerimize esnek ve entegre bir seyahat deneyimi sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde bu iş birliğini, kod paylaşımı ve sadakat programı entegrasyonu ile daha da ileri taşımayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Air Canada Gelir Yönetimi, Ortaklıklar ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mary-Jane Lorette ise iş birliği ile ilgili değerlendirmesinde, "Air Canada’nın stratejisi, insanları, pazarları ve fırsatları dünya genelinde birbirine bağlamak üzerine kuruludur. Pegasus ile yaptığımız bu ortaklık, Türkiye’deki erişimimizi genişleterek müşterilerimize dünyanın en dinamik bölgelerinden birini keşfetmeleri için daha fazla seçenek sunuyor" dedi.