Edirne'de Hamsinin Kilosu 50 Liraya Düşerek Tezgahları Şenlendirdi
Edirne'de hamsinin fiyatı, sezon başında 400 liradan 50 liraya düştü. Düşen fiyatlar, balık pazarında yoğun ilgi gördü.
Edirne'de denizlerdeki hamsi bolluğu, fiyatların düşmesine ve tezgahların canlanmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde kilosu 200 liradan satılan hamsinin fiyatı, aniden 50 liraya kadar geriledi. Bu durumu duyan vatandaşlar, balık pazarına akın etti. Tezgah önünde sıraya giren insanlar, hem satıcıların hem de kendilerinin yüzünü güldüren bu bolluktan yararlanmak için sabırsızlandı.
Balıkçı Yusuf Çimen, hamsi bolluğunun birkaç gün daha süreceğini umduklarını belirtti. Ramazan ayının bereketiyle birlikte, ilk günde gelen 2 ton balığın etkisiyle hamsi fiyatlarının düştüğünü ifade etti. Çimen, bu durumun sadece kendisi için değil, tüm balık severler için sevindirici olduğunu vurguladı.
Balık almaya gelen vatandaşlardan Zehra Özdemir, fiyatların düşmesini olumlu değerlendirerek, "Bu durum herkesin balık yemesi için iyi oldu. Bugün herkes balık almak için sıraya girdi," dedi. Havsa ilçesinden gelen Ahmet Ertürk ise, Edirne'ye gezmeye geldiğini ve fiyatların çok uygun olduğunu belirterek, "4 kilo hamsi aldım. Fiyatların 200-300 liradan 50 liraya düşmesi gerçekten harika. Ramazan'ın bereketiyle geldi, umarım bu bolluk devam eder," şeklinde konuştu.