Güncel »

Kayseri'de HAGİAD Başkanı Fatih Erkan, Ar-Ge ve tasarım yatırımlarının önemine değindi.

HAGİAD Başkanı Fatih Erkan, rekabet gücünü artırmak isteyen işletmelerin Ar-Ge ve tasarım yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti.

Erkan, yapay zekâ ve dijitalleşmenin iş dünyasında artık bir tercih değil, zorunluluk haline geldiğini belirtti. Firmaların değişen dünya düzenine uyum sağlamasının önemi üzerinde durarak, sanayideki dönüşümün kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Rekabet gücünü artırmak isteyen işletmelerin Ar-Ge ve tasarım yatırımlarına yönelmesinin gerekliliğini yineleyen Erkan, bu alanda yapılan çalışmaların sürdürülebilir büyümenin temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti. Katma değerli üretimin Türkiye ekonomisi için kritik bir rol üstlendiğini belirten Erkan, bu bağlamda firmaların inovasyon kültürünü benimsemelerinin önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin üretim süreçlerinde karşılaştığı yapısal sorunlara da değinen Erkan, ülkenin ham madde temininde dışa bağımlılığının sanayi açısından önemli bir zorluk oluşturduğunu aktardı. Bu nedenle yerli üretimin güçlendirilmesi, teknoloji yatırımlarının artırılması ve stratejik planlamanın uzun vadeli bir perspektifle yapılması gerektiğini vurguladı. Erkan, bu adımların hem ekonomik büyüme hem de rekabetçilik açısından hayati öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.