Spor »

Antalya'da Joao Pereira, Süper Lig Maçında Sorumluluk Aldığını Belirtti

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, RAMS Başakşehir karşısında 2-1'lik mağlubiyet sonrası sorumluluğu üstlendiğini ifade etti. Pereira, ilk yarının kötü geçtiğini kabul etti.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Corendon Alanyaspor, RAMS Başakşehir takımına 2-1 mağlup oldu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Normalde maçlara iyi başlıyoruz ancak bugün bunu başaramadık. Bugün kötü bir ilk yarı oynadık. Başakşehir, ilk yarıda çok başarılıydı. Biz baskılarımızı yeterince iyi yapamadık ve bazı pozisyonlara girdik. Penaltı pozisyonu hakkında da konuşmak istiyorum. Son zamanlarda ceza sahasında basit dokunuşlarla Alanyaspor lehine penaltılar oluyor. Birkaç hafta önce Beşiktaş ile oynadığımız maçta hakem kararları aleyhimizeydi. Bu maçlarda iyi oynadığımızda lehimize, kötü oynadığımızda aleyhimize basit penaltı kararları çıkıyor. Rakibi tebrik etmek gerekiyor, çünkü bugün bize zorluk çıkardılar. İyi oyunculara ve iyi bir teknik direktöre sahipler." dedi.

"Sadece bir açıklama istiyorum"

Pereira, maçta verilmeyen penaltı ile ilgili olarak, "İkinci yarıda işler tersine döndü. Daha iyi oynamaya başladık ve golü bulduk. Ancak 2-2’yi yakalayacağımız bir pozisyon var. El ile iptal edilen bir pozisyon var. VAR’a neden gidilmedi, bunu anlayamıyorum. Benzer bir pozisyon Kemen’e yapıldı ve bizim lehimize penaltı verilmedi. Bu durum her yerde penaltıdır; Japonya’da, Portekiz’de, İsviçre’de fark etmez. Sadece bir açıklama istiyorum, VAR'ın ne zaman devreye girdiğini anlamak istiyoruz. Kaybettiğimizi söylemiyorum, çünkü sorumluluğu her zaman üstleniyorum. İlk yarı kötüydük. Alanya’ya bir hakem gönderilsin, bize anlatsın. VAR'a ne zaman gidildiğini anlamakta zorlanıyoruz ve bu durum bizi üzüyor. İlk yarı kötü oynadık ama iki ciddi pozisyona girdik ve şans yakaladık. İkinci yarı daha iyi bir performans sergiledik. Rakip zaman geçirmeye başladı, bu da futbolun bir parçası. Bugün 7 dakika duraklama verildi. Rakip bazı değişiklikler yaptı ve 5’liye döndüler. Oyuncularımı ikinci yarıdaki çabalarından dolayı tebrik ediyorum; beraberlik için çabaladılar ama gol iptal oldu. Taktik önemlidir ama bunu kimse sormuyor. Rakip 4-2-3-1 ile başlayacaktı ama buna hazırlıklıydık. Bireysel olarak çok iyi oyuncuları var. İkinci yarıda adam adama baskıya döndük ve bu sefer onlara zorluk çıkarmaya başladık." şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.