Samsun-Ordu Devlet Karayolu'nda Kantardan Kaçan Tırlara 169 Bin TL Ceza Uygulandı
Samsun-Ordu Devlet Karayolu'nda kantara girmeden denetimden kaçan ağır tonajlı tırlara toplam 169 bin 597 TL ceza kesildi.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Samsun-Ordu Devlet Karayolu üzerindeki Gelemen mevkiinde bulunan Karayolları Denetim İstasyonu'na (kantar) girmeyen tırlara yönelik bir denetim gerçekleştirdi. Kantar görevlileri, plakaları kapalı ve köprü ayağı taşıyan üç tırın Ordu istikametine doğru ilerlediğini bildirdi. Bu bilgi üzerine trafik polisleri hemen harekete geçti.
Durdurulan tırlarda yapılan kontrollerde, sürücülerin kurallara aykırı hareket ettiği belirlendi. Plakaları köpükle kapatmak, özel izin belgesi olmadan trafiğe çıkmak ve muayenesiz araç kullanmak gibi ihlaller nedeniyle 3 araç sürücüsüne toplam 84 bin 307 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, denetime girmeyen üç araca da ilgili mevzuatlar gereği işlem yapıldı.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve kantar görevlilerinin işbirliği ile gerçekleştirilen bu denetim sonucunda, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve denetimden kaçan tırlara toplam 169 bin 597 TL ceza uygulandı. Yasal süreç, kesilen cezalarla birlikte tamamlandı.