Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, laiklik konusundaki eleştirilerini dile getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, laiklik anlayışını eleştirerek, bu konuda "aziz milletin değerleriyle ve inancıyla olan bitmek bilmeyen kronik kavganız" ifadesini kullandı. Acar, "Sizin o ucube ve dayatmacı 'laiklik' tarifinizi çok iyi biliyoruz" dedi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Faruk Acar, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, laiklik kavramının arkasında gizlenen gerçek niyetin, Türk milletinin inanç ve değerlerine karşı bir mücadele olduğunu öne sürdü. "Laiklik maskesinin ardında gizlediğiniz asıl niyet; bu aziz milletin değerleriyle ve inancıyla olan o bitmek bilmeyen kronik kavganızdır" diyen Acar, laikliği inanç düşmanlığı olarak algılayan zihniyete sert eleştiriler yöneltti. Acar, "Sizin lügatınızda laiklik; inananları aşağılamanın, ibadeti hayatın dışına itmenin ve Müslüman kimliğine savaş açmanın diğer adıdır" ifadelerini kullandı.
Acar, bu açıklamalarıyla birlikte, toplumun inançlarına ve değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu düşüncelerin Türk milletinin feraset sahibi olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu aziz millet, laikliği 'inanç düşmanlığı' sanan bu köhne zihniyetinize geçit vermeyecek kadar feraset sahibidir" dedi.