Spor »

İstanbul'da Boksör Yiğit Yazıcı, WBC altın kemerini kazanmayı hedefliyor.

Profesyonel boksör Yiğit Yazıcı, son maçında kazandığı zaferle birlikte Dünya Boks Konseyi'nde (WBC) altın kemer kazanma hedefini gündeme taşıdı. Yazıcı, bu amacını gerçekleştirmek için yoğun bir hazırlık sürecine gireceğini belirtti.

İstanbul'da profesyonel boksun önemli isimlerinden biri olan Yiğit Yazıcı, 13 Şubat'ta Moskova'da gerçekleşen müsabakada Azerbaycanlı boksör Rauf Aghayev'i yenerek kariyerinde önemli bir adım attı. Yazıcı, bu karşılaşma sonrası antrenörü Ali Çıtak ile birlikte hedeflerini ve mücadele sürecini değerlendirdi. Mücadelenin zorlu geçtiğini ifade eden Yazıcı, "Dünya genelinde toplamda 11 resmi maç yaptım, bunlardan 10'unu kazandım. Sadece 1 maçımı kaybettim. O kaybettiğim maçın rövanşını almak için bir maça ihtiyacım var" dedi.

Yazıcı, maç öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve bunu sağlayan antrenörü Ali Çıtak ile birlikte ringdeki avantajlarını kullandıklarını belirtti. "Zorlu bir maç oldu ama zafer bizim oldu. Bundan sonra daha büyük organizasyonlara katılmayı ve Türk milletimizi gururlandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

WBC Altın Kemer Hedefi

WBC'deki altın kemeri kazanmayı hedeflediğini vurgulayan Yazıcı, "O kemer benim için çok önemliydi, kaybettim ancak geri almak için çalışmalarımıza başladık. En geç 3 ay içinde hazırlık dönemimizi tamamlayacağız. Ağır bir kamp döneminden geçmek zorundayız çünkü 'Antrenman ter dökmeyen ringde kan döker' sözüne inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Yazıcı, muhtemel rakiplerinin Asya kıtasından olacağını ve dünya sıralamasında yer alan boksörlerle karşılaşmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ali Çıtak: Boksörümle Gurur Duyuyorum

Ali Çıtak, Yiğit Yazıcı'nın yanı sıra diğer başarılı sporcularla çalıştığını belirterek, "Amatör ruhla sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Yazıcı, Avrupa ve Asya şampiyonu bir sporcu. WBC'de dünya şampiyonluğu için elimizden geleni yapacağız" dedi. Çıtak, Rusya'daki maçlarının zorluğunu ve Yazıcı'nın bu karşılaşmayı kazanmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. "Bizim hedefimiz her zaman yukarılar, dünya şampiyonlukları" şeklinde konuştu.

Destek Olmak Gerekiyor

Çıtak, amatör sporcuların profesyonelliğe yöneldiğini ve bunun sebebinin maddi kazanç olduğunu ifade etti. "Ülkemizde de bu destek sağlanmalıdır. İyi sporcularımız var ancak bu sporlar aç karnına yapılacak işler değil. İş insanlarının ve sponsorların desteği çok önemli" dedi. Çıtak, Türk boksunun dünya çapında başarılar elde edebileceğine inandığını ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.