Yerel »

Edirne Bosnaköy'de Meriç Nehri'nin Taşması Sonucu Tahliye İşlemleri Başlatıldı

Edirne'nin Bosnaköy mevkiinde Meriç Nehri'nin taşması nedeniyle su baskınları yaşandı. Mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için AFAD ekipleri bölgeye gönderildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Edirne’de meydana gelen bu olay, Meriç Nehri'nin debisinin yükselmesiyle birlikte yerleşim alanlarını tehdit eden su baskınlarıyla başladı. Su seviyesinin yer yer insan boyuna ulaşması, bölgedeki ev ve çiftliklerde mahsur kalan vatandaşlar için acil bir müdahale gerektirdi. Bu kapsamda, AFAD ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye sevk edildi.

Olay yerine ulaşan ekipler, kara yolunun kapalı olduğu yerlerde zodyak botlarla evlere yöneldi. Mahsur kalan vatandaşlar, güvenli bir şekilde tahliye edilerek nehir kenarında bekletilen araçlara nakledildi. Ekipler, tahliye işlemlerinin yanı sıra, riskli alanlarda tarama faaliyetlerine de devam ediyor. Yetkililer, olası başka su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.