Antalya'da HÜRJET Projesi Çerçevesinde Test Uçuşları Gerçekleştirilecek
Antalya'da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından yürütülen HÜRJET Projesi kapsamında test uçuşları yapılacak. 23 Şubat-16 Mart tarihleri arasında Antalya Körfezi’nden Gazipaşa’ya kadar olan deniz sahasında gerçekleştirilecek uçuşlar sırasında ses üstü hızlara ulaşan hava araçlarının, patlama benzeri yüksek sesler çıkarabileceği ifade edildi.
Antalya'da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından yürütülen HÜRJET Projesi çerçevesinde test uçuşları yapılacağı açıklandı. Uçuşların, 23 Şubat ile 16 Mart tarihleri arasında Antalya Körfezi’nden Gazipaşa’ya kadar uzanan deniz sahası üzerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Yetkililer, bu uçuşlar sırasında hava araçlarının zaman zaman ses üstü hızlara ulaşabileceğini belirtti. Bu durumun sonucunda, çevrede patlama benzeri yüksek şiddetli seslerin duyulabileceği ifade edildi. Gerekli bilgilendirmeler, Antalya Hava Meydan Komutanlığı tarafından yapılacak.
Ayrıca, belirtilen tarihler arasında meydana gelebilecek yüksek seslerin, HÜRJET test uçuşlarının neden olduğu açıklandı. Bu nedenle, vatandaşların bu sesler nedeniyle herhangi bir endişeye kapılmamaları gerektiği vurgulandı. HÜRJET Projesi'nin, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir yere sahip olacağı da ifade edildi.