Spor »

İstanbul'da Fenerbahçe Kasımpaşa Maçında Beraberlik Aldı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalmanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Tedesco, galibiyetin sezonun en güzel zaferi olacağını ifade etti.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalarak önemli bir puan kaybı yaşadı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, karşılaşmayı değerlendirdi. Tedesco, yenilen golle ilgili olarak, "Kaleci çok öndeydi ve diyagonal top oynadı, biz de bu durumu engelleyemedik. Bu tür golleri daha önce de Alanya, Beşiktaş, Göztepe ve Başakşehir maçlarında yedik. Bugün de benzer bir durum yaşadık. Ortalardan gelen toplardan çok fazla gol yiyoruz. Bunu analiz ediyoruz ama uygulamada başarılı olamıyoruz. Çok yazık oldu. Ortaları engellemek için her türlü çabayı göstermeliyiz. Geri çekilmediğimizde, böyle ortalar yapıldığında savunma otomatik olarak geriye çekiliyor" şeklinde konuştu.

Tedesco, zorunlu oyuncu değişikliklerine de değinerek, "İlk başta Talisca ve Nene’yi birlikte oynatmayı planlamıştık. Ancak ikinci yarıya çıkarken elimizde hiç stoper kalmamıştı. Bu yüzden oyuncu değişikliklerimizi istediğimiz gibi yapamadık. Planımız, ikinci yarıda Kerem’i oyuna sokmaktı ancak gidişata göre Fred ve Sidiki’yi tercih etmek zorunda kaldık. İlk yarıda 2 kere durdurmak zorunda kalmıştık ve sadece bir kere durdurma hakkımız kalmıştı" ifadelerini kullandı.

Tedesco, sakatlık yaşayan oyuncular Milan Skriniar ve Çağlar Söyüncü hakkında da bilgi vererek, "Bu oyuncular bir süre sahalardan uzak kalacak. Ederson ve Talisca’nın da sakatlıkları var. Bu koşullar altında elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Birlik olmalıyız ve milli arada çözüm bulmalıyız. Oyuncularıma, sonuna kadar orada olmamız gerektiğini söyledim. 90+5’te gol atıp, 90+11’de gol yerseniz hayal kırıklığı yaşamanız normal. Ben bu trenin lokomotifi olarak bu enerjiyi vereceğim ve birlikte başaracağız" dedi.

Tedesco, sarı-lacivertli camiaya da bir mesaj ileterek, "Sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz. Şu an 6-7 sakatımız olabilir ama bu da işimizin bir parçası. Sezon içinde böyle zorluklarla karşılaşmak normal. Milli araya kadar hayatta kalmamız gerekiyor. Milli aradan sonra Alvarez ve Skriniar geri dönecek. Elimizdeki oyuncularla birlikte mücadele etmeliyiz. Bizim güçlü bir takım olmamız gerekiyor. Sakatlıklar sonrası bile 4’lü sistemde oynamaya devam ettik. Matteo’nun 4’lü sistemde oynamaya alışık olmaması nedeniyle 6 numara gibi oynamak zorunda kaldı. İkinci yarıda sistemimizi değiştirdik. Bu sistemi daha önce denememiştik ama oyuncularım bunu iyi bir şekilde uyguladı. Baskılı oynadık, golü de bulduk ama kazanamamamız çok üzücü. Galibiyet olsaydı, sezonun en güzel galibiyeti olacaktı" ifadelerini kullandı.

Tedesco, golcü transferiyle ilgili gelen bir soruya ise, "Bu durumu aşabileceğimi düşünüyorum. Her maçta gol atıyoruz. Trabzonspor ve Kocaeli maçlarında goller bulduk. Bugün de bir gol attık. Eleştirilerin normal olduğunu düşünüyorum. Kazanamadığınızda bu tür eleştiriler olacaktır. Her zaman ileriye bakmalıyız, geriye dönüp bakacak zamanımız yok" şeklinde yanıt verdi.

Tedesco, üst üste yaşanan sakatlıklarla ilgili olarak, "Bu durumu çok fazla maç oynamaya bağlıyorum. Geldiğimden beri 34 maç oynadık. Stres ve seyahat de etkili oldu. Ederson’un ayağı kaydı ve 3 hafta bizimle olamayacak. Mert listede yok. Hafta içinde Tarık ile oynayacağız. Talisca da sakatlık yaşadı. Kendi içimizde çözümler üretmeliyiz, birlik içinde olmalıyız. Forma şansı bulamayan oyuncular da oynayacak. Önemli olan, modumuzun düşmemesi. Bizim görevimiz bunu sağlamak olacak" diyerek sözlerini tamamladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.