Sağlık »

Erzurum'da Uzmanlar, Ramazan'da Ani Yüklenmelerden Kaçınılması Gerektiğini Belirtti

Erzurum'da uzmanlar, Ramazan ayında ani ve aşırı yüklenmelerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Diyetisyen Rümeysa Yayan Çakır, oruç sonrası beslenmenin dengeli olması gerektiğini ifade etti.

Erzurum Şehir Hastanesi'nden Diyetisyen Rümeysa Yayan Çakır, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme alışkanlıklarında değişimler yaşandığını belirtti. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, iftar saatinde uzun süren açlık sonrası hızlı ve fazla yemek yemenin sindirim sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Çakır, "Orucunuzu hafif bir başlangıçla açmanız, ardından kısa bir ara vermeniz ve ana yemeğe kontrollü geçmeniz oldukça önemlidir." dedi.

Ayrıca, Ramazan'da sıkça yapılan tatlı tüketimi hatalarına dikkat çeken Çakır, şerbetli tatlıların her gün tüketilmesinin yerine, haftada 1-2 kez tatlı tüketiminin daha sağlıklı olacağını vurguladı. Mümkünse sütlü veya meyveli tatlı alternatiflerinin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Porsiyon kontrolünün de büyük önem taşıdığını belirten Çakır, "Küçük bir porsiyon yeterli olacaktır. Unutmayın, Ramazan ayı denge ayıdır. Ölçülü ve bilinçli tercihlerle hem sağlığınızı koruyabilir hem de bu özel ayın tadını çıkarabilirsiniz." şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.