Asayiş »

Denizli Merkezefendi'de Kaçak Kazı Sonucu Binalar Tehlikeye Girdi

Denizli Merkezefendi'de meydana gelen olayda, kaçak kazı sırasında kopan kaya parçası ve toprak kayması binalara zarar verdi. Hasar gören yapı sahipleri, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ediyor.

Olay, 19 Şubat Perşembe günü saat 10.50 sularında Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, boş bir arazide yapılan inşaat kazısı sırasında büyük bir kaya parçası koparak, çevredeki binalarda hasara neden oldu. Kayanın kopmasıyla birlikte zeminde toprak kayması da yaşandı. Bu durum, komşu binanın istinat duvarının yıkılmasına ve diğer binaların temellerinde boşluklar oluşmasına yol açtı. Olayın ardından bina sakinleri panik içinde binalarını boşalttı ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. İnşaat alanındaki kazı çalışmaları ise derhal durduruldu. Yapılan incelemeler sonucunda, kazı çalışması için belediyeden izin alınmadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı belirlendi. Merkezefendi Belediyesi ekipleri, kaçak kazı ile ilgili tutanak tuttu.

Olayın ardından inşaatı devam eden bina sahibi Erdal Varol, yaşadığı sıkıntıları dile getirirken "Ben tüm paramı bu binaya yatırdım, tamamlayamadan bina yıkılacak" dedi. Varol, kazı öncesinde kepçe operatörüne uyarıda bulunduğunu, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını belirtti. "Yan parselde izinsiz kazı yapıldı. Hem benim hem de çevresindeki parsellerin sınırlarına fazladan girilerek kazı yapıldı. Kendi sınırıma girdiklerini bildirdiğim halde kazıya devam ettiler ve sonuçta benim binama zarar verdiler. Şu anda binanın altındaki toprak kaydı. Bina yıkılacak mı, yıkılmayacak mı bilinmiyor. Ben daha inşaatı tamamlamadan, içine yerleşemeden binam kullanılamaz hale geldi. Eğer bu bina yıkılırsa, birisine zarar verirse bunun hesabını kim verecek?" ifadelerini kullandı.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Olay anı, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, çalışan iş makinesinin kazı alanında çalıştığı ve daha sonra iş makinesinin alandan uzaklaşmasıyla birlikte ortalığın toz altında kaldığı görülüyor. Bu durum, kazının tehlikelerini ve çevrede yarattığı hasarı açıkça ortaya koyuyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.