Yerel »

Gökçeada Çanakkale'de Sahile Vuran Caretta Caretta Yeniden Denize Kavuştu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde sahile vuran caretta caretta, duyarlı vatandaşların yardımıyla denize geri bırakıldı. Olay, çevredeki insanların dikkatli gözleri sayesinde gerçekleşti.

Gökçeada ilçesinde, Kefaloz sahiline vuran caretta caretta türü deniz kaplumbağası, çevredeki duyarlı vatandaşlar tarafından fark edildi. Dikkatli vatandaşlar, kaplumbağanın sağ olduğunu görünce hemen harekete geçtiler. Caretta carettanın doğal yaşam alanına geri dönmesini sağlamak amacıyla, onu nazikçe denize bıraktılar. Bu tür olaylar, deniz hayvanlarının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Vatandaşların bu tür duyarlılıkları, doğal yaşamın sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.