Asayiş »

Antalya Alanya'da Çocukların Motosikletli Akrobasi Gösterisine 37 Bin Lira Ceza Kesildi

Alanya'da jandarma, motosikletli akrobasi yapan 14 ile 16 yaşındaki çocuklara 37 bin lira ceza uyguladı.

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Payallar Mahallesi'nde sosyal medya ve güvenlik kameraları aracılığıyla yapılan incelemelerde, trafik güvenliğini tehlikeye atan iki motosiklet sürücüsünü tespit etti. İncelemeler sonucunda sürücülerin yaşlarının 14 ile 16 arasında olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri, bu sürücülerin sürücü belgesi olmadan motosiklet kullandığını, kask takmadığını ve motosikletleri iki elle tutmadan kullanarak trafik kurallarını ihlal ettiklerini saptadı.

Ayrıca, motosikletlerde dikiz aynası bulunmadığı da tespit edildi. İlgili yasal düzenlemelere dayanarak, motosikletlerin sahiplerine ve sürücülerine toplam 37 bin 597 TL idari para cezası uygulandı. Motosikletler trafikten men edilirken, çocuklar hakkında "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçlamasıyla adli işlem başlatıldığı öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.