Güncel »

İstanbul Yurdum Spor Kulübü Kaptanı Gani Çatan, maçta top çarpan martıya kalp masajı yaptı.

İstanbul Zeytinburnu'nda oynanan amatör lig finalinde, martıya yapılan müdahale dikkat çekti. Olay sırasında Gani Çatan, martıya kalp masajı yaptı ve sağlık ekiplerine teslim etti. Martının durumu hakkında bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde gerçekleşen İstanbul 1. Amatör Lig Play-Off Final müsabakası, beklenmedik anlara sahne oldu. Mevlanakapı Güzelhisar ile İstanbul Yurdum Spor’un karşı karşıya geldiği maçın 22. dakikasında, konuk ekibin kalecisi Muhammet Uyanık'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, saha üzerinde alçaktan uçan bir martıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen martıyı gören İstanbul Yurdum Spor’un kaptanı Gani Çatan, hemen harekete geçerek martıya müdahale etti. Çatan, yaklaşık iki dakika boyunca martıya kalp masajı yaptıktan sonra, saha kenarında bulunan sağlık ekiplerine teslim etti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, martıya müdahale etmeye devam etti ve tedavi altına alındığı bildirildi.

Gani Çatan, yaşanan talihsiz olayı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine şöyle anlattı: "İstanbul Yurdum Spor Kulübü olarak play-off finalindeydik. Kalecimiz Muhammed, topu degaj yapmaya çalışırken martıya çarptı. Görür görmez yanına koştum. Martı hareketsizdi, aklıma kalp masajı yapmak geldi. Müdahale sonrası martı hareketlenmeye başladı. Daha sonrasında sağlık ekibine teslim ettim. Maç devam etti ama martının hayatta olduğunu öğrendim. Kalecimiz de olaydan oldukça etkilendi ve martının hayata dönmesi onu sevindirdi. Şu an akıbeti hakkında bilgi alamadım, umarım yaşıyordur."

Gani Çatan, İstanbul 1. Amatör Lig Play-Off Finali'nde yenilerek şampiyonluğu kaçırdıklarını belirtti. "Takım olarak güzel bir performans sergileyerek ikinci olduk. Finalde penaltılar sonucunda Mevlanakapı Güzelhisar’a mağlup olduk. Ancak yaşanan bu olay, şampiyonluğu gölgeledi. Sosyal medyada birçok teşekkür mesajı aldım." dedi.

Yaşanan olayın ardından ilk yardım eğitiminin önemini daha iyi anladığını ifade eden Çatan, "Daha önce herhangi bir ilk yardım eğitimi almadım. O anda refleks olarak müdahale ettim. Bu tür durumların her an karşımıza çıkabileceğini anladım. İlk yardım eğitimi almayı düşünüyorum. İlk müdahalenin hayat kurtardığını gördüm." şeklinde konuştu.

Gani Çatan, olayın ardından İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özay tarafından makamına kabul edilerek tebrik edildiğini de sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.