Adana Kozan'da Ramazan Ayında Pide Üretimi ve Dayanışma Uygulamaları Devam Ediyor
Adana'nın Kozan ilçesinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırınlarda pide üretimi yoğunlaşmış durumda. Kozan Belediyesi Halk Ekmek fırınında sahurdan itibaren başlayan üretim, iftar saatine kadar devam ederken, "askıda pide" uygulaması da dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturuyor.
Kozan ilçesinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırınlarda pide üretiminde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Belediye Halk Ekmek fabrikasında ustalar, sahur vakti ile başlayan mesailerine iftar saatine kadar devam ediyor. Ayrıca, belediye tarafından başlatılan "Askıda Ramazan pidesi" uygulaması, ilçede dayanışmanın önemli bir göstergesi haline geldi.
45 yıllık ekmek ustası Ali Öz, sabah saat 03.00’te iş başı yaptıklarını belirterek, iftar saatine sıcak ekmek yetiştirmek için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ifade etti. Öz, Ramazan boyunca taleplerin arttığını ve fırınların buna göre üretim yaptığını dile getirdi.
Ekmek ustası İbrahim Özdemir ise günlük yaklaşık 16 bin ekmek üretildiğini belirterek, Ramazan ayında pidenin vazgeçilmez olduğunu, askıda ekmek ve pide uygulamasıyla birlikte üretimin daha da arttığını söyledi. Bu durum, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak açısından önemli bir katkı sağlıyor.
Kozan Belediyesi Halk Ekmek Fırını sorumlusu Caner Sağlam, sahurla başlayan üretimin iftar saatine kadar sürdüğünü ifade ederek, "Askıda pide uygulamasıyla günlük bin pide ihtiyaç sahipleri için ayrıca üretiliyor. Ekmek 220 gram 12,5 liradan, Ramazan pidesi ise 320 gram 20 liradan satışa sunuluyor" dedi.
Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Ramazan’ın rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayarak, bu mübarek günlerde birlik ve beraberliğin güçlenmesinin önemine dikkat çekti. Başkan Atlı, Ramazan boyunca iftar programlarının düzenleneceğini ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımlarının süreceğini belirtti. Ayrıca, belediyeye ait halk ekmek fırınında her gün bin Ramazan pidesinin, askıda pide uygulamasıyla ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılacağını açıkladı.