Yerel »

Şırnak Beytüşşebap'ta Metin Kılıç'ın Evi Toprak Kayması Nedeniyle Zarar Gördü

Şırnak Beytüşşebap ilçesinde yaşayan Metin Kılıç, tüm birikimiyle inşa ettiği evinin toprak kayması nedeniyle askıda kalması sonucu yetkililerden yardım bekliyor. Başka bir eve taşınamadan yaşadığı bu durum, Kılıç’ı mağdur etti.

Beytüşşebap ilçesi Ali Çavuş Mahallesi’nde son günlerde etkili olan kar yağışının ardından gelen yağmurlar, toprak kaymalarını tetikledi. Bu toprak kaymaları sonucunda, Metin Kılıç'ın tüm birikimiyle yaptığı ve henüz taşınmadığı evi de zarar gördü. Olay sonrası, ilgili yetkililer bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı. Polis ve belediye zabıta ekipleri, evin girişi için 'girilemez' raporu düzenledi. Mağduriyetini dile getiren Kılıç, bölgeye istinat duvarı yapılmasını talep etti. “Yıllardır kirada kalıyordum. Bütün birikimimi bu eve yatırdım, ama daha içeri girmeden 'girilemez' raporu verildi. Yıkılan duvarın bir an önce onarılmasını istiyorum. Aşırı yağışlar sonucu duvar yıkıldı ve toprak kayması meydana geldi. Evin bir bölümü askıda kaldı” ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.