Bilecik Merkez'deki Okula 433 Bin 500 TL Katı Atık Ücreti İtirazı Yapıldı
Bilecik Merkez'deki bir okul, belediyenin kesmiş olduğu yüksek katı atık ücreti nedeniyle itirazda bulundu ve tepkilere sebep oldu.
Bilecik Merkez Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Murat Hüdavendigar Ortaokulu'na yönelik olarak, belediye tarafından 18 Şubat günü su sayacı okuması gerçekleştirildi. Bu okuma sonucunda, 3 Aralık 2025 ile 18 Şubat 2026 tarihleri arasında toplamda 528 metreküp su tüketimi için 10 bin 560 TL su ücreti hesaplandı. Faturada ayrıca, atık su bedeli olarak 4 bin 224 TL tahsil edilirken, okula 433 bin 500 TL tutarında katı atık ücreti eklendi. Tüm bu kalemlerle birlikte, okulun toplam su faturası 535 bin 512 TL'ye ulaştı ve bu durum, okul yönetiminde rahatsızlık yarattı.
Yaşanan bu yüksek ücret talebi, kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Öğrenilen bilgilere göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kesilen fatura için belediyeye resmi bir itirazda bulundu. İtirazın gerekçesi olarak, fatura tutarının yüksekliği ve okulun kaynaklarının bu denli büyük bir yükü kaldırma kapasitesinin bulunmadığı ifade edildi. Bu süreçte, olayın takibi ve yapılan itirazın sonucu merakla bekleniyor.