Yerel »

Osmaniye Merkez'de Aslantaş Barajı’nda Yıllar Sonra Su Tahliyesi Yapılıyor

Osmaniye Merkez’de bulunan Aslantaş Barajı, yıllar sonra su tahliye işlemine başladı. Şiddetli sağanak yağışların ardından barajda su seviyesi artış gösterdi.

Osmaniye’deki Aslantaş Barajı’nda yıllardır beklenen su tahliyesi, son günlerde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar sonrası gerçekleştirilmeye başlandı. Uzun süredir kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşük olduğu barajda, son dönemde artan yağışların etkisiyle su kotu yükseldi. Bu durum, barajın güvenliğini sağlamak amacıyla kontrollü tahliye işlemlerini zorunlu hale getirdi.

Barajın su seviyesindeki artış, bölgedeki dere ve çaylarda da debi artışına neden oldu. Yetkililer, su tahliye işleminin planlı ve kontrollü bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, baraj mansabında yaşayan vatandaşların dere yataklarından uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. Osmaniye’de yaşayan vatandaşlardan Mustafa Kötüğ, "Son günlerdeki yağışlarla derelerimiz coştu. Aslantaş Barajı’nda tahliyeler başladı. Bu, bizim için büyük bir sevinç kaynağı" şeklinde konuştu.

Uzun süredir beklenen bu gelişme, bölge halkında memnuniyetle karşılandı. Barajın güvenli bir şekilde yönetilmesi için yapılan bu tahliye işlemi, Osmaniye için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, barajın doluluk oranının takip edildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını bildiriyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.