Sivas'ta Uzman Dr. Erkan Konca Oruç Tutarken Spor Yapmanın Mümkün Olduğunu Belirtti
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Dr. Erkan Konca, Ramazan ayında oruç tutan bireylerin spor yapabileceğini vurguladı. Konca, hedefin maksimum performans değil, mevcut formu korumak olduğunu ifade etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Dr. Konca, Ramazan ayında oruç tutarken gün içerisinde yapılan yüksek şiddetli antrenmanların performans düşüşüne yol açabileceğini belirtti. İftar öncesinde 30-60 dakikalık hafif egzersizlerin, örneğin yürüyüş, koşu, pilates veya yoga gibi aktivitelerin yapılmasını önerdi. Daha yoğun antrenmanların ise iftardan yaklaşık 2 saat sonra gerçekleştirilmesinin daha uygun olacağını söyledi.
Kas kaybını önlemek için iftar ve sahurda yeterli miktarda protein alınmasının önemine dikkat çeken Konca, sahurda kompleks karbonhidratlar, iftarda ise karbonhidrat ve protein dengesinin sağlanmasının gerekliliğini ifade etti. Ramazan süresince spor yapan bireylerin, performans artışı yerine koruyucu ve dengeli bir antrenman planını uygulamalarının sağlık açısından daha olumlu sonuçlar doğuracağını da sözlerine ekledi.