Ekonomi »

Muğla Menteşe'de Salatalık Fiyatları Rekor Seviye Ulaştı

Muğla Menteşe'de etkili olan yağışlar seralarda hasara yol açtı ve sebze fiyatlarında artışa neden oldu. Salatalığın kilogram fiyatı 150 liraya kadar yükseldi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde son dönemde etkili olan kuvvetli yağışlar ve fırtına, seralarda büyük zararlara yol açtı. Bu durum, üretimde meydana gelen kayıpların sebze fiyatlarına yansımasına neden oldu. Özellikle Menteşe semt pazarında salatalığın kilogram fiyatı 150 liraya kadar çıkarak rekor bir seviyeye ulaştı.

Yoğun yağışlar neticesinde birçok seranın su altında kalması, üretimi olumsuz etkiledi. Pazara gelen ürün miktarının azalması, talebin artmasıyla birlikte fiyatların yükselmesine neden oldu. Salatalıkta yaşanan arz sıkıntısı, fiyatların kısa sürede katlanmasına yol açtı.

Menteşe'deki pazarcı esnafı, salatalık fiyatlarının artışını üretimdeki kayıplara bağlıyor. Seralarda meydana gelen hasarın ardından ürün miktarının azaldığını belirten esnaf, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da yükselebileceği uyarısında bulundu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.