Eğitim »

İzmir Gökkuşağı Koleji Öğrencileri, New York Times Yarışmasında Önemli Bir Başarı Elde Etti

İzmirli Gökkuşağı Koleji öğrencileri, New York Times tarafından düzenlenen uluslararası "Tiny Memoir Contest" yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. 14 bin 232 eser arasında ilk yüzde 20'ye girerek dikkat çektiler.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Gökkuşağı Koleji İzmir Şubesi'nde eğitim gören lise öğrencileri, dünyanın önde gelen yayın organlarından biri olan New York Times'ın düzenlediği "Tiny Memoir Contest" (Kısa Anı Yarışması) yarışmasında, binlerce rakibini geride bırakarak önemli bir başarı elde ettiler. Uluslararası IB ve Cambridge akreditasyonlarına sahip bu okulda eğitim alan 8 öğrenci, 14 bin 232 eserin katıldığı bu prestijli yarışmada Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

Yarışma, katılan eserlerin dil kullanımı, anlatım bütünlüğü ve özgünlük gibi kriterlere göre değerlendirildi. Gökkuşağı Koleji öğrencileri, bu zorlu süreçte 14 bin eser arasından sıyrılarak ikinci tura yükselmeye hak kazandı. İkinci turda, 2 bin 358 seçkin eser arasında yapılan değerlendirmelerde öğrenciler, ilk yüzde 20’lik dilimde yer alarak hem jüri hem de organizasyon tarafından takdir topladı.

Bu başarı, öğrencilerin edebi yetkinliğini ve kendini ifade etme becerisini ortaya koyarken, aynı zamanda Gökkuşağı Koleji’nin eğitimdeki kalitesini de gözler önüne serdi. Gökkuşağı Koleji İzmir (Çiğli) Şubesi Müdürü Pınar Değirmenci, İstanbul Gelişim Üniversitesi ile paylaştıkları uluslararası vizyonun meyvelerini topladıklarını vurguladı.

Değirmenci, “Öğrencilerimizin İngilizceyi sadece bir iletişim aracı olarak değil, kendilerini ifade edebilecekleri bir sanat dalı olarak kullanmaları bizler için gurur verici. New York Times gibi dünya devlerinin değerlendirdiği bir platformda ilk yüzde 20’ye girmek, kolejimizin uluslararası eğitim anlayışının ve öğrencilerimizin entelektüel derinliğinin bir kanıtıdır” dedi.

Cambridge Eğitim Programı'nın sağladığı eleştirel düşünme ve yazma becerileriyle donanmış olan Gökkuşağı Koleji öğrencileri, bu başarılarıyla hem İzmir’in hem de Türkiye’nin adını uluslararası edebiyat çevrelerinde duyurmuş oldu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.