Güncel »

Çankaya Seyranbağları Mahallesi'nde Cezaevi Planı Yerel Halkı Tedirgin Etti

Çankaya Belediyesi, Seyranbağları Mahallesi'nde eski bir kız yurdunu cezaevi haline getirmeyi planlıyor. Ancak bu durum, mahalle sakinleri arasında endişelere yol açtı. Proje hakkında yapılan toplantılarda, yer seçiminin uygun olmadığı ve çocukların güvenliğinin tehdit altında olduğu ifade edildi.

Çankaya Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje kapsamında, Seyranbağları Mahallesi’nde bulunan eski özel kız yurdunun, 100 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu'na dönüştürülmesi planlanıyor. İhaleyi tamamlayan belediye, mahkumların topluma kazandırılması için bu adımı attığını duyurdu. Ancak, bölgedeki vatandaşlar projeden tesadüfen haberdar olduklarını ve çocukların güvenliği açısından endişe taşıdıklarını belirtiyor. Mahalle sakinleri, belediyenin personel ihtiyacını ve binanın kira bedelinin ucuzluğunu göz önünde bulundurarak bu yeri tercih ettiğini ifade etse de, yer seçiminin sorunlu olduğunu düşündüklerini vurguluyorlar.

Mahalle Sakinlerinden Tepkiler

Bir vatandaş, durumu değerlendirirken "Adalet Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi, mahkumların ıslahı için ortak bir protokol imzalamış. Ancak biz bu durumdan haberdar değildik. Protokol imzalandıktan sonra mahalleli olarak öğrendik. Mahallemizde ciddi bir güvenlik sorunu var. Etraftaki komşular da bu durumdan rahatsız." şeklinde konuştu.

Çocukların Güvenliği Endişesi

Mine Yıldırım adındaki bir mahalle sakini, "Yan binamız daha önce erkek yurduna aitti, sonra kız yurduna dönüştü. Şimdi, Adalet Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi bu binayı mahkumlar için konaklama yeri olarak belirlemiş. Bizler, kimlerin geleceği konusunda bilgi sahibi değiliz ve bu durum bizi tedirgin ediyor." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Endişeli

50. Yıl Şehit Uhud Kadir Işık Anadolu Lisesi Müdürü İlknur Dinçay, projeye karşı ortak hareket ettiklerini belirtti. "Yurt boşaltılmaya başlandı ve çevresinin izole edildiğini gördük. Ancak ne olduğunu öğrenemedik. Bu durum, öğrencilerimin güvenliği açısından beni endişelendiriyor. Onlar her gün okula yürüyerek gidiyorlar ve bu yolu kullanıyorlar." diye ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.