Çekmeköy'de Belediye Başkanı Orhan Çerkez, eşiyle birlikte Gazze'ye yardımda bulundu.
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve eşi, Gazze'deki savaş mağdurlarına destek amacıyla maaşlarını bağışladı. Bu bağışla Gazze'nin Deir El Balah bölgesinde üç gün boyunca iftar sofraları kurulacak.
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, eşi Hatice Çerkez ile birlikte Gazze’deki zulüm altında yaşayan insanlara destek olmak için anlamlı bir adım attı. Başkan Çerkez, bir aylık maaşını; eşi Hatice Çerkez ise bir emekli maaşını Türk Kızılayı’na bağışlayarak, Gazze’nin Deir El Balah bölgesinde üç gün boyunca iftar sofralarının kurulmasına katkıda bulundu. Bu bağış, Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Tüm İslam âleminin dayanışma ve paylaşma duygularını en güçlü şekilde yaşadığı Ramazan ayında gerçekleştirilen bu yardım, Gazze’de zor şartlar altında yaşayan insanlar için büyük bir anlam taşıyor. İftar organizasyonu, Gazze'deki savaş mağdurlarının birlikte oruç açma imkânı bulmasına olanak sağladı.
Bağış süreci Türk Kızılayı üzerinden yürütülürken, organizasyona Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı Abdüsselam Zurel de destek verdi. Yapılan bağış sayesinde Deir El-Balah bölgesindeki ailelere Ramazan ayında sıcak yemek ulaştırılarak, örnek bir dayanışma çalışması ortaya konulmuş oldu.
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, açıklamalarında Gazze’deki masum sivillerin, özellikle de çocukların zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini üzüntüyle takip ettiklerini ifade etti. Ramazan ayının getirdiği rahmet ve merhamet ikliminde, oradaki insanlara bir nebze olsun katkı sunmak amacıyla eşleriyle birlikte maaşlarını bağışlama kararı aldıklarını belirtti. Çerkez, dayanışmanın sınırları aşan bir değer olduğunu vurgulayarak, zor günlerden geçen Gazze halkının yanında olduklarını dile getirdi.
Gerçekleştirilen bu bağışla, Gazze halkına manevi destek sunulması ve Ramazan bereketinin paylaşılması hedeflenmektedir.