Ekonomi »

Manisa Alaşehir'de Gerçekleşen Hamsi Dağıtımında 8 Ton Hamsi Tükendi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen etkinlikte, 8 ton hamsi bir saat içinde tükendi. Şiddetli yağmura rağmen vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

Alaşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Karadeniz'den getirilen 8 ton hamsi, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe katılım oldukça yüksek oldu ve meydanda kalabalık bir görüntü oluştu. Balık kamyonu meydana ulaşmadan önce, vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Yağmura Rağmen İlgi Yoğun

Şiddetli yağışa rağmen, dağıtımın başlamasıyla birlikte vatandaşlar hamsilere ulaşmak için sabırsızlandılar. Dağıtım sırasında kişi başına ortalama 2 kilogram hamsi verildi. Yaklaşık 4 bin kişi, etkinlikten faydalanarak ücretsiz balık aldı. Bu 8 ton hamsi, yalnızca 1 saat içinde tükendi.

Başkan Dağıtımı Gerçekleştirdi

Hamsi dağıtımını ilk olarak Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu gerçekleştirdi. Dağıtıma mahalle muhtarları da katılarak vatandaşlara balık ikramında bulundu.

Etkinlikten memnun kalan vatandaşlar, "Karadeniz’i Ege’ye getirdiği için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün iftarı balıkla açacağız" ifadelerini kullandılar. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, daha önce Alaşehir Meydanı’na kar getirdiklerini hatırlatarak, "Bugün de Karadeniz’i getirdik. Dün tutulan 8 ton hamsiyi hemşehrilerimizle buluşturduk. Yardımlaşmayı ve dayanışmayı büyütmek, ev ekonomilerine katkı sunmak istedik. İnşallah bugün Alaşehir’in her bacasından balık kokuları yükselecek. Afiyet olsun, hayırlı bayramlar" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.