Güncel »

Afyonkarahisar'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Marketlerde Fiyat Denetimi Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, marketlerde Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi (TÜFİS) kapsamında denetim faaliyetleri gerçekleştirdi. Denetimlerin il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edildiği belirtildi.

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen denetimlerde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekipler, marketlerde haftalık olarak fiyat takip çalışmaları yapmaktadır. Bu kontroller sırasında, ürün fiyatları yerinde kayıt altına alınmakta ve elde edilen veriler TÜFİS modülüne düzenli olarak girilmektedir. Yapılan açıklamada, bu denetimlerin amacının tüketicilerin korunması ve piyasa düzeninin sağlanması olduğu vurgulandı. Ayrıca, denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği bildirildi. Uygulanan denetimlerle, tüketicilerin doğru fiyat bilgisine ulaşması sağlanırken, aynı zamanda haksız rekabetin önlenmesine de katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu tür denetimlerin, piyasada şeffaflık oluşturma ve fiyat dalgalanmalarını önleme açısından önemi büyüktür.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.