Yerel »

Sivas Divriği'de Yarım Metreyi Aşan Kar, Keçilere Engel Olmadı

Sivas Divriği ilçesinde etkili olan kar yağışı, keçilerin ağıllarına ulaşmasını engelleyemedi. Yarım metreyi bulan kar kalınlığına rağmen inatçı keçiler, zorluklara rağmen ağıllarına ulaşmayı başardı.

Sivas’ın Divriği ilçesinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, gün boyunca etkisini sürdürdü. Yer yer kar kalınlığı yarım metreyi aştı, bu durum besicilerin işlerini zorlaştırdı. İlçeye bağlı Yeşilyol köyünde hayvancılıkla uğraşan Alkan kardeşler, keçi sürülerini kırsala çıkartmakta zorluk yaşadı. Ancak keçilerin inadı, yarım metreyi bulan kara yenilmedi ve keçiler, karın üstünden geçerek ağıllarına ulaşmayı başardı.

Yerli besici Enes Alkan, kar yağışının aralıksız devam ettiğini ve kar kalınlığının yaklaşık yarım metreyi bulduğunu ifade etti. Alkan, "Bu nedenle keçilerimizi kırsala çıkartamadık. Biz de onları ağıllarına yerleştirdik" şeklinde konuştu. Hava koşullarının, hayvancılık faaliyetlerini nasıl etkilediğini vurgulayan Alkan, zorlu şartlara rağmen hayvanları sağlıklı bir şekilde korumaya devam ettiklerini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.