Eğitim »

Bitlis Ahlat'ta Öğrenciler Teravih Buluşmasında Bir Araya Geldi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Yunus Ensari İlk ve Ortaokulu öğrencileri, "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri çerçevesinde teravih namazında buluşarak Ramazan'ın ruhunu birlikte yaşadı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlik, öğrencilere ibadet bilincini pekiştirmek ve birlik duygusunu artırmak amacıyla gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen programda, öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Selçuklu Camii’nde saf tutarak teravih namazını kıldı.

Etkinlik sırasında camide duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler, toplu ibadetin huzurunu ve Ramazan’ın manevi atmosferini deneyimleme fırsatı buldu. Etkinliğe Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, Okul Müdürü Emrullah Erkan, öğretmenler ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

Teravih namazının ardından öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler, son günlerde popüler olan "Kabe’de hacılar hu der Allah" ilahisini hep bir ağızdan seslendirerek Ramazan coşkusunu ilahilerle taçlandırdı.

Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin manevi gelişimine katkı sağladığını ve milli-manevi değerlerin küçük yaşlarda benimsenmesine yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, etkinliğin gelecek yıllarda da devam ettirilmesi planlandığı ifade edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.