Erzurum'da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi
Erzurum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken, bin 167 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.
Erzurum'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, şehrin günlük yaşamını olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, sabah 50 santimetreyi aşan karla karşılaştı. Valilik tarafından okulların tatil edilmesi, trafikte bir nebze rahatlama sağlasa da, araçların park yerlerinden çıkarılması zorlaştı. Şu an itibarıyla bin 167 köy yolunun kapalı olduğu ve karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Çığ ve Buzlanma Uyarısı
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, havanın genel olarak bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceğini, sabah saatlerinde yağışların kuvvetli olacağını açıkladı. Ayrıca, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği uyarısında bulunarak, "Bölgemizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Dikkatli Olunması Gerekiyor
Bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu bildirildi. Uzmanlar, yağışların sabah saatlerinde yoğun olarak devam edeceğini belirterek, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.