Mardin Midyat’ta Düzenlenen İftar Programına Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi
Mardin Midyat’ta gerçekleştirilen iftar programında vatandaşlar bir araya geldi. Vali Tuncay Akkoyun’un da katıldığı etkinlikte, Ramazan’ın manevi atmosferi paylaşıldı.
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe iftar programı, Midyat’ta geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Programa katılan vatandaşlar, aynı sofra etrafında toplanarak Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadı.
Vali Tuncay Akkoyun, iftar programında bulunan vatandaşlarla yakından ilgilenerek Ramazan-ı Şerif’ini kutladı. Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve Kaymakam Mehmet Kaya, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna vurgu yaparak birer konuşma gerçekleştirdi.
İftar programında konuşan Vali Tuncay Akkoyun, Ramazan ayının toplumsal birlikteliği güçlendiren özel bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Aynı sofrayı paylaşmanın kardeşlik bağlarını daha da pekiştirdiğini ifade eden Akkoyun, Ramazan’ın paylaşma, dayanışma ve gönül birliği ayı olduğuna dikkat çekti.
Midyat’taki iftar programına Vali Yardımcısı Hasan Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Şenol Çeliker, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Midyat 14’üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ersin Kemençe, siyasi parti temsilcileri, İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.