Asayiş »

Minas Gerais Eyaleti'nde Sel ve Toprak Kaymalarında 59 Kişi Hayatını Kaybetti

Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında can kaybı 59'a yükseldi. Kayıp 15 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Brezilya'nın güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletinde pazartesi günü gerçekleşen şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları, ciddi bir felakete yol açtı. İtfaiye yetkilileri, Juiz de Fora ve Uba şehirlerinde meydana gelen olaylar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 59’a ulaştığını bildirdi. Bunun yanı sıra, kaybolan 15 kişinin kurtarılması için arama çalışmaları devam etmektedir. Ölümlerin 53’ü Juiz de Fora’da, 6’sı ise Uba’da kaydedildi. Ayrıca, 230’dan fazla kişi mahsur kaldığı yerlerden kurtarılırken, 5 bin 500’den fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Brezilya Meteoroloji Enstitüsü (Inmet), şiddetli rüzgarlarla birlikte daha fazla yağış beklendiğini duyurarak, elektrik kesintileri, ağaç devrilmesi, sel ve yıldırım çarpması riskine karşı halkı uyardı. Heyelan ve yapısal çökmelerin görüldüğü bölgelerde, acil durum ekipleri arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, ağır iş makineleri ve arama köpekleri kullanarak, 24 saat boyunca çalışmalarını devam ettirmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.