Asayiş »

Adana Seyhan'da Trafik Uygulamasında Ceza Yiyen Sürücü Polise Tehditte Bulundu

Adana Seyhan'da düzenlenen trafik uygulamasında ceza alan bir sürücü, polisi tehdit ederek basın mensuplarına da tepki gösterdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçüksaat Meydanı'nda toplu taşıma araçlarına yönelik kapsamlı bir trafik uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama sırasında dron kullanılarak trafik kuralı ihlalleri havadan tespit edildi ve denetim noktalarındaki ekipler, durdurdukları araçların sürücülerine cezai işlem uyguladı.

Denetimlerde, cam filmi kullanan 5 sürücüye, araç üzerinde teknik değişiklik yapan 3 sürücüye, muayenesiz araç kullanan 1 sürücüye, ehliyetsiz araç kullanan 2 sürücüye, yetersiz ehliyetten 2 sürücüye, standartlara aykırı korna sistemi bulunan 4 sürücüye, cep telefonuyla konuşan 2 sürücüye ve emniyet kemeri kullanmayan 2 sürücüye ceza uygulandı.

Ceza Yüzünden Yaşanan Gerginlik

Uygulama sırasında, aracında teknik değişiklik yapmaktan 2 bin 719 lira ceza kesilen bir sürücü, polise dönerek "O plakayı yazdım, görüşürüz" şeklinde tehditte bulundu. Polis memuru ise "Görüşürüz" diyerek durumu yanıtladı.

Daha sonra, sürücünün araç ön koltuğunda bir çocuğun oturduğunu gören ekipler, çocuğun arka koltuğa alınmasını talep etti. Bu isteğe sürücü tepki göstererek, "Arkadaşınızla konuşunca bana cephe aldınız" yanıtını verdi. Çocuğu arka koltuğa alan sürücü, polis ekiplerinin uyarısıyla birlikte çocuğa emniyet kemeri takması gerektiğini hatırlatınca, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına saldırıda bulundu. Sürücü, kameraya vurarak tepkisini gösterdi. Gerginliğin ardından, çocuğa emniyet kemeri takıldıktan sonra sürücü bölgeden ayrıldı.

Sürücülerden Ceza Tepkisi

Öte yandan, uygulama sırasında ceza alan bazı sürücüler duruma itiraz etti. Toplu taşıma sürücüsü Recep Aydeniz, sıklıkla ceza yazıldığını belirterek, "Üç günde bir ceza yiyoruz. Kazandığımızı cezaya ödüyoruz. Kornadan ceza yiyoruz, yapacak bir şey yok. Çarşıda onlarca araç park etmiş, onlara ceza yok ama toplu taşıma araçlarına var" şeklinde konuştu.

Havalı korna nedeniyle ceza alan İbrahim Eyi ise, kornanın kendisinden önce takıldığını ifade ederek, "Her zaman ceza yiyoruz. Kornayı daha önceki arkadaş taktırmış. Benim bilgim yok. Korna takılmış artık. Sökmenin bir anlamı yok. Artık biz cezaya alıştık. Toplu taşıma araçlarına hep ceza yazılıyor" dedi.

Kırmızı ışık ihlali nedeniyle ceza alan Soner Yüzsan, ilk kez ceza yediğini belirterek, "Kırmızı ışıkta geçmişim ama farkında bile değilim. Ben ilk defa ceza yiyorum. Çok dikkat ediyorum ama cezayı yemişim" şeklinde konuştu.

Polisin toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerinin devam edeceği öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.