Yerel »

Sivas'ta Ramazan Ayında Dilencilere Yönelik Yapılan Denetimlerde 24 Kişiye İşlem Yapıldı

Sivas Belediyesi, Ramazan ayında dilencilere yönelik sıkı denetimler gerçekleştirdi ve 24 dilenci hakkında idari işlem uygulandı.

Sivas'ta, Ramazan ayının getirdiği manevi havayı fırsat bilerek vatandaşların dini duygularını istismar eden dilencilere karşı denetimler artırıldı. Sivas Belediyesi, "Sivas'ta Dilenciliğe Geçit Yok" sloganıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Sivas Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaptı. Özellikle cuma namazı çıkışlarının yoğun olduğu bölgelerde gerçekleştirilen denetimlerde, dilencilik yaptığı tespit edilen toplam 24 kişi yakalanarak Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu kişilerin üzerlerinden çıkan paralar toplanırken, Kabahatler Kanunu gereği yasal işlem başlatıldı.

Zabıta ekipleri, dilencilik yoluyla yapılan maddi desteklerin bu tür suistimalleri artırdığına dikkat çekti. Bu nedenle esnaf ve vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiği vurgulandı. Ramazan ayı dolayısıyla artırılan denetimlerin kent genelinde farklı noktalarda devam edeceği ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.