İstanbul Bakırköy'deki market otoparkında Turex Turizm servis araçları mağduriyet yaratıyor
İstanbul Bakırköy'deki bir market, otoparkın Turex Turizm şirketine ait araçlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Hem market işletmecisi hem de alışveriş yapan vatandaşlar, günlerdir devam eden bu durumdan olumsuz etkileniyor.
Bakırköy Florya'da bulunan bir market, iddialara göre mülk sahibinin ortak kullanım alanındaki otoparkı servis minibüsleriyle kapatmasıyla mağduriyet yaşıyor. Turex Turizm'e ait araçların 15 gündür otoparkı işgal etmesi, hem işletmeciyi hem de alışverişe gelen vatandaşları etkiliyor.
Marketin işletme müdürü İsmail Akgül, yaklaşık 4 yıldır aynı binada hizmet verdiklerini belirterek, yaşanan durumun hukuka ve sözleşmeye aykırı olduğunu ifade etti. Sorunun çözümü için muhatap bulamadıklarını belirten Akgül, "Biz burada sözleşmesi devam eden bir iş yeriyiz. Turex firmasına ait araçlar otoparka park ederek müşterilerimizin giriş ve çıkışlarını engelliyor. Mülk sahibiyle aramızda bu durumu gerektirecek hiçbir gerekçe yok. Burası ortak bir alan ve kimsenin burayı tekeline alıp ticareti engellemeye hakkı yok. Müşterilerimizden aşırı tepki alıyoruz; çoğu buraya aracıyla geliyor ama park edemediği için geri dönüyor. Bu sorunun sağduyulu bir şekilde çözülmesini ve araçların acilen çekilmesini istiyoruz" dedi.
Müşteriler de duruma tepkili: "Gelmeyin demekle aynı şey"
Otoparkın kapatılması nedeniyle araçlarını uzak noktalara bırakmak zorunda kalan vatandaşlar, duruma sert tepki gösterdi. Bölgedeki otopark avantajı nedeniyle bu marketi tercih ettiklerini ifade eden müşteriler, ekstra yürümek zorunda kalmalarından şikayet ediyor.
Aracını çok uzakta bir noktaya bırakmak zorunda kalan Zehra Aydın, "Aracımı çok ileriye park etmek zorunda kaldım. Market arabasını oraya kadar götürüp geri getireceğim, tabii o zamana kadar aracım çekilmezse. Eğer mülk sahibi bu mağduriyete sebep oluyorsa alt katı neden kiralıyor? Eskiden buraya rahatça geliyorduk, bölgede otoparkı olan tek market burasıydı" dedi.
10 dakikalık bir mesafeye aracını bırakarak yürümek zorunda kalan başka bir vatandaş ise, "Aracımı geride bırakıp 10 dakika yürüdüm. Dönüşle birlikte yaklaşık 50 dakikalık bir vakit kaybım var. Bu uygulama resmen 'buraya gelmeyin' demekle eşdeğer. Doğru bir uygulama değil, ciddi bir mağduriyet yaşıyoruz" şeklinde konuştu.