Kütahya'da AK Parti 28 Şubat Darbesi'nin Yıl Dönümünde Açıklama Yaptı
AK Parti Kütahya İl Başkanlığı, 28 Şubat Darbesi’nin 29. yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya partinin il başkanı ve milletvekilleri katıldı. Konuşmalarda darbe zihniyetine karşı duruş sergilendi.
AK Parti Kütahya İl Başkanlığı, 28 Şubat Darbesi’nin 29. yıl dönümünde basın açıklaması yaptı. Bu toplantıya AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti MKYK üyesi Jülide İskenderoğlu ve teşkilat mensupları katıldı. AK Parti Kütahya İl İnsan Hakları Başkanı Ecem Esen, yaptığı açıklamada 28 Şubat’ın yalnızca siyaseti değil, doğrudan toplumu hedef alan planlı bir darbe olduğunu vurguladı. Esen, "28 Şubat Darbesi’nin 29. yıl dönümünde, darbe ve darbecilik zihniyetini kınamak amacıyla bir araya geldik. 27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz neyse, 28 Şubat da aynı şekilde bir darbedir. Siyasetin yanı sıra topluma karşı ağır bir darbe etkisi yaratmıştır. Sonuçlarının nesiller boyu sürmesi hedeflenen, hesaplı bir şekilde kurgulanmış bir darbedir," dedi.
Esen, 28 Şubat sürecinde milli ve manevi değerlere saldırılar yapıldığını belirtti. Tankların millet iradesine karşı yürütüldüğünü, seçilmiş hükümetin görevden uzaklaştırıldığını ve özellikle başörtülü kadınlar ile dindar kesimlere yönelik ağır bir zulüm sürecinin yaşandığını ifade etti. AK Parti olarak tüm darbeci ve vesayetçi girişimlerin karşısında olduklarını yineleyen Esen, iktidar döneminde yapılan adımlarla vesayet odaklarının etkisiz hale getirildiğini ve milli iradenin yeniden inşa edilerek Türkiye’nin demokrasi standartlarının yükseltildiğini söyledi.
Son dönemlerde başörtüsüne ve Anadolu’nun yerel kıyafetlerine yönelik bazı tutumların, 28 Şubat zihniyetinin hâlâ varlığını sürdürdüğünü belirten Esen, demokrasi bilinci, sivil irade ve sandığın gücünün her zamankinden daha önemli olduğuna dikkat çekti. Bu anlayışla mücadelenin AK Parti için bir demokrasi ve hak mücadelesi olduğunu ifade eden Esen, toplumsal barışı hedef alan bu zihniyetin, Türkiye’nin büyük ve güçlü ülke hedefinin önünde engel oluşturduğunu dile getirdi. Esen, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Bizler AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemize hizmet etme kararlılığımızı ve darbeci zihniyet karşısında dimdik durma irademizi sürdüreceğiz. Demokrasi tarihimizde bir daha asla 28 Şubat benzeri süreçlerle karşılaşmamak için milli irade anlayışını daima diri tutmaya devam edeceğiz."