Yaşam »

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda Büyükşehir'in Düzenlediği İftar Programında Binlerce Vatandaş Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin "İlçemde İftar Var" programının ilk durağı Türkoğlu oldu. Ramazan ayının paylaşma kültürünü yaymayı amaçlayan organizasyonda binlerce kişi aynı sofrada oruç açtı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini ve paylaşma kültürünü şehrin dört bir yanına taşımayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören "İlçemde İftar Var" programı, bu yıl da coşkuyla başladı. Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ilçelerde yaşatmayı hedefleyen programın ilk durağı Türkoğlu oldu. İlçe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen iftar organizasyonunda binlerce vatandaş, aynı sofrada bir araya gelerek oruçlarını birlikte açtı. Salonu dolduran katılımcılar, bu özel anı paylaşarak Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik iklimini yaşadılar.

İftar yemeğinin ardından çocuklar için ayrı etkinlikler düzenlendi. Geleneksel gölge oyunu ve Hacivat-Karagöz gösterileri sahnelendi. Ramazan akşamının neşesini doyasıya yaşayan çocuklar, renkli görüntülere sahne olan bu programda unutulmaz bir akşam geçirdi.

Başkan Görgel'in Mesajı

Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "İftarda Türkoğlulu hemşehrilerimizle bir aradayız. Burada olmak, hemşehrilerimizle birlikte iftar yapmak, aynı sofrayı paylaşmak çok özel bir duygu. Bugün bizlerle birlikte olan, iftar soframıza eşlik eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.